Opinions & articles
Kronikk i Dagens Næringsliv
En rekke prominente kvinner fra nærings- og samfunnslivet har signert et opprop hvor de tar et oppgjør med Norske Selskab.
– Man skulle jo tro at landets statsminister, næringsminister, høyesterettsjustitiarius og dronning kunne løftet mang en samtale der inne, om formålet er å diskutere samfunn og fremtid, sier gründer Isabelle Ringnes.
Reportasje i Ledernytt
Eksponentiell teknologi har hatt en dramatisk effekt på verden og på oss som individer de siste årene. Og det er ingenting som tilsier at det er i ferd med å stoppe opp – snarere tvert imot! Dette mener Isabelle Ringnes, medgrunnlegger og Chief Evangelist i Equality Check. Men hva er egentlig eksponentiell teknologi? Og hvordan vil den påvirke næringslivet for fremtiden?
Kronikk i Dagens Næringsliv
Østenfor 4G, vestenfor WiFi. Hastedigitaliseringen under pandemien har gitt 346 millioner barn og unge enda en arena å stå utenfor.
Kronikk i NRK Ytring
Hvor blir det av Tech-Woman? Kvinner må ta større del i den teknologiske utviklingen. Hvis ikke kan mye av likestillingskampen i næringslivet ha vært forgjeves.
Kronikk i e24
Dette er Equality Check-gründer Isabelle Ringnes tre beste tips til selskaper som vil tiltrekke seg et større mangfold av talenter.
Kronikk i e24
Har du noen gang reflektert over hva som styrer den digitale påvirkningen du til daglig blir utsatt for? Hvilket moralsk fundament er den kunstige intelligensen tuftet på?
Er den programmert for å gi deg mest mulig lykke eller for å få deg til å bruke mest mulig penger? Er det din personlige nytteverdi som står i fokus, eller det som i sum gir mest nytte til flest mulig mennesker? Hvilke forutsetninger og antakelser ligger bak programmeringen?
Kronikk i e24
Likestillingen – et coronaoffer som må raskt inn på intensiven.
Når verden har vært i krisemodus har likestillingen mellom kvinner og menn blitt et usynlig coronaoffer. Pandemien har satt likestillingen tilbake en hel generasjon. Ifølge årets WEF Global Gender Gap rapport må vi nå vente 136 år for å nå målet om likestilling mellom kvinner og menn.
Artikkel på Klikk.no
Isabelle Ringnes vil modernisere begrepet feminisme.
- Når jeg spør om de er for likestilling, så svarer de kjapt; ”ja, selvfølgelig”. Når jeg da følger opp med at de derfor også kan klassifiseres som feminister, blir det stille. Mange ser tydeligvis fortsatt for seg at “feminist” betyr illsinte kvinner med hår under armene og et bål fullt av brente BH’er.
Artikkel på klikk.no
Derfor la Isabelle Ringnes fra seg sjefsdrømmen.
Som ung jente ble jeg stadig vekk kalt “sjefete”, et ord som bærer negative konotasjoner. Jeg tok kontrollen når vi barna lekte, oppførte meg veslevoksent og ville bestemme selv, men fikk inntrykket av at dette var noe jeg burde vokse fra meg. Jeg hadde ambisjoner om å bli sjef, men hver gang jeg ble introdusert for andre sjefer, så var de alltid menn. Så jeg la det fra meg.
Kommentar på Klikk.no
- Ikke vær så jentete, Isabelle!
Dette er et utsagn jeg hører ofte. I situasjoner der jeg viser sårbarhet, frykt eller usikkerhet så får jeg høre «ikke vær så jentete!» eller «mann deg opp!"» Men jeg har også, opp gjennom årene, fått høre at jeg er «en av gutta». Særlig om jeg uttaler meg sterkt, viser selvtillit eller ambisjon, så får jeg stadig høre at jeg oppfører meg som en mann.
Artikkel i Klikk.no
- Studerer du dette nå, kan du jobbe med akkurat det du vil senere. I likhet med mange som er i ferd med å fullføre videregående i år, ante jeg ikke hva i all verden jeg skulle bli når jeg ble stor. Så jeg tok den enkle utveien og hørte på mine foreldre; «begynn på BI og studer økonomi. Da kan du jobbe med alt.» Jeg gjorde som jeg ble fortalt, og gikk rett inn i et studie uten klare mål, motivasjon eller retning. Det resulterte, ikke overraskende, i en utfordrende og lite inspirerende bachelorgrad i økonomi og ledelse.